0 0
Moja košarica
Pozdravljeni na spletni trgovini Preme!
Za izboljšanje izkušnje vašega obiska se poslužujemo piškotkov. Z nadaljevanjem brskanja soglašate z njihovo uporabo. - Prikaži več - Skrij
 
Bio kislo testo za rženi kruh, 15 g
Vitam

Peka s kislim testom (tudi peka z drožmi, divjim kvasom) je bila še v 19. stoletju zelo razširjena po Evropi. Kruh iz ržene moke je gost in težak, a obstojen precej dlje kot kruh iz pšenične moke, zato je bil dolgo priljubljen tudi na slovenskem podeželju, saj so ga lahko napekli za štirinajst dni in jih ni skrbelo, da bi se pokvaril. Kruh s kislim testom je polnega okusa in ima sočno sredico, podaljšano svežino in prijeten vonj.
0,58 €

Sestavine: polnozrnata ržena moka*, začetne kulture*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: DE-ÖKO-013. Kmetijstvo EU/izven EU.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: 

energijska vrednost

1.413 kJ (335 kcal)

maščobe

1,8 g

od tega nasičene maščobe

0,5 g

ogljikovi hidrati

52,0 g

od tega sladkorji

1,0 g

beljakovine

11,2 g

sol

0,0 g


Osnovni recept za rženi kruh: 900 g ržene moke, 1 zavitek kislega testa Vitam, 1 zavitek pekovskega kvasa Vitam, 670 ml vode, 1 čajno žličko soli, morda še 1 čajno žličko medu zmešajte in zamesite v voljno testo. Če je testo presuho, dodajte še malo vode. Pokrijte ga s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati na toplem in neprepišnem mestu. Testo po želji oblikujte in pecite pri 200  ̊C 1 uro. Za peko v kruhomatu vzemite polovico vseh sestavin in pripravljeno zmes pecite na programu s srednjo temperaturo.

Neto količina: 15 g

Hraniti v suhem in temnem prostoru. 

Proizvajalec: Vitam Hefe-Produkt GmbH, Walter-von-Selve_Strasse 2, 31789 Hameln, Nemčija 



Blagovna znamka Vitam
Lastnosti ekološko
Tipi certifikatov Ne

Dodaj oceno