Sestavine:
semena črne kumine*. *iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo EU.
Neto količina: 50 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
V Indiji jo pogosto potresajo po naan kruhu, v Turčiji in na Bližnjem vzhodu pa po ploščatem kruhu. Bengalski kuharji jo dajejo v začimbno mešanico panch phoron, po vsej Indiji pa jo uporabljajo pri pripravi pilavov, karijev in korm. Na Bližnjem vzhodu zmeljejo semena skupaj s kuminom in koriandrom ter z njimi izboljšajo okus krompirjevih jedi in zelenjavnih omlet.
Poda se h kruhu, k stročnicam, rižu in h korenasti zelenjavi, dopolnjuje pa se s pimentom, kardamomom, cimetom, koriandrom, kuminom, komarčkom, z ingverjem, s poprom, šetrajem, timijanom in kurkumo. Pražena je odlična tudi v sendvičih in zelenjavnih skledah.