Ekološki, naravni
in izdelki brez glutena.
 
Z vami že
30 let
 
Gratis dostava
nad 40 €
Moja košarica

Košarica

BIO CELI ČRNI POPER, 55 g
3.24

BIO CELI ČRNI POPER, 55 g

Na kakovost popra najbolj vplivata okus in vonj, ostrina pa je manj pomembna. Okus je odvisen od količine eteričnega olja v zrnih, ostrina pa od količine alkaloida piperina. Črni poper ima zato značilen okus in je hkrati ostro pekoč. Poda se k večini jedi.

Uporabljamo ga v pikantnih jedeh, a se poda tudi k sadju, sladkim kruhom in kolačem. Z njim natiramo ribe in meso, začinjamo goste enolončnice in karije, kuhano in z maslom prelito zelenjavo in dimljene ribe. Poper zelo dobro poudari okuse drugih začimb in hkrati tudi dobro ohrani svojega.

3,24 €
- +
Izdelek je na voljo v hladilnih vitrinah pri vašem trgovcu.
Razpoložljivost:Na zalogi
Ident: Z0880
SONNENTOR
O izdelku

Sestavine:

črni poper v zrnju*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO-301. Kmetijstvo izven EU. Država porekla: Tanzanija.

 

Neto količina: 55 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Ekološko
Brez glutena
Brez laktoze
Uporabno

Poprova zrna so plodovi ovijalke z bleščečimi temnozelenimi listi in veljajo še vedno za najpomembnejšo začimbo tako po količini pridelka kot po vrednosti trgovanja. Trgovanje s poprom je v preteklosti povzročilo krute osvajalne vojne in omogočilo nastanek močnih kolonialnih držav. V srednjem veku je bil poper tako dragocen, da so ga uporabljali kot valuto.

Recept