Sestavine:
brinove jagode*. *Iz nadzorovane ekološke pridelave; nadzorno mesto: AT-BIO- 301. Kmetijstvo EU. Država porekla: Albanija.
Neto količina: 35 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Že stari Germani so častili brin kot sveto drevo, stari Slovani pa so drobne modro-vijoličaste brinove jagode trpkega okusa uporabljali za odganjanje zlih duhov in čarovnic ter za uroke. Zrele jagode še danes ponekod dodajajo ljubezenskim napojem.
Najpogosteje jih uporabljamo kot sestavino brinovca in gina, v kuhinji pa kot začimbo zlasti za mastno govedino in divjačinsko meso. Skandinavci jih dajejo v marinade in razsole za svinjino in meso severnih jelenov, Francozi ne morejo brez njih pri izdelavi paštet in jedi iz velike divjadi. Belgijci z njimi plemenitijo telečje ledvičke, Nemci in mi jih dodajamo jedem iz kislega zelja … Te kot grah velike jagode, ki so v resnici omeseneli storžki, se odlično podajo tudi k jabolkom.