Št. artiklov: 0
Brezglutenska moka za peko kruha – meŠanica b (bread-mix)
BREZGLUTENSKA MOKA ZA PEKO KRUHA – MEŠANICA B (BREAD-MIX)
Prejšnji izdelek
Naslednji izdelek

Cena: 4,45 EUR
Količina:
Dodaj BREZGLUTENSKA MOKA ZA PEKO KRUHA – MEŠANICA B (BREAD-MIX)
Koda:
T0481


BREZGLUTENSKA MOKA ZA PEKO KRUHA – MEŠANICA B (BREAD-MIX)

Posebej formulirano za osebe s preobčutljivostjo na gluten.

Sestavine:

koruzni škrob, riževa moka, beljakovine volčjega boba, dekstroza, jabolčne vlaknine, sredstvo za zgostitev: hidroksipropilmetil celuloza. Lahko vsebuje sledi soje. BREZ LAKTOZE.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:

energijska vrednost 1.461 kJ (345 kcal), maščobe 1,1 g, od tega nasičene maščobe 0,3 g; ogljikovi hidrati 77 g, od tega sladkorji 4,0 g; prehranske vlaknine 6,1 g, beljakovine 3,7 g, sol 1,0 g

Kruh iz pekača

Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo, pečico segrejte glede na navedbe temperature.

Sestavine: 500 g Schär "Bread-Mix", 10 g suhega kvasa ali 15 g svežega kvasa,  500 ml mlačne vode, 6 g olja, 1 čajna žlička soli

Priprava: V posodi zmešamo Schär "Bread-Mix" s suhim kvasom in nato dodamo vodo. Če uporabljamo svež kvas, ga najprej raztopimo v vodi in nato vlijemo k moki. Testo zmešamo s plastično žlico, dodamo sol in postopoma olje. Gnetemo ga približno 8 –10 minut, dokler ni sprijeto (z električnim priključkom za gnetenje se postopek pri srednji hitrosti skrajša na 4–5 minut. Nato testo položimo v pekač, ki smo ga pred tem namazali  z oljem in posuli z moko, ter zgladimo površino. Pekač pokrijemo z vlažno krpo in pustimo testo vzhajati na toplem mestu, dokler se prostornina ne podvoji (pribl. 30 minut). Nato postavimo na dno pečice z vodo napolnjeno ognjevarno posodo in pečico segrejemo na 200  ̊C. Da dobimo zlato-rjavo skorjo, površino testa premažemo s stepenim jajcem, mlekom ali oljem. Kruh pečemo približno 50 minut. Pečice med peko ne smemo odpirati. Pečen kruh vzamemo iz pekača in ga pustimo, da se shladi na rešetki.  Recept za "Kruh iz pekača" lahko preizkusite tudi v napravah za peko kruha. Izberite osnovni program, ki traja približno 3,5 ure. Pri polnjenju upoštevajte maksimalno prostornino naprave za peko kruha.

Žemljice ali pica

Sestavine naj bodo segrete na sobno temperaturo, pečico segrejte glede na navedbe temperature. 

Sestavine: 300 g Schär Bread-Mix, 10 g suhega ali 15 g svežega kvasa, 1 jedilna žlicaolivnega olja, 200 ml mlačne vode, 1 ščepec soli

Priprava: Vse sestavine pregnetemo v gladko testo. Testo položimo na delovno površino in ga nato obdelujemo z rahlo pomokanimi rokami. Žemljice: Testo oblikujemo v enako  velike žemljice, na pekač položimo papir za peko in jih položimo nanj. Pokrijemo jih z vlažno krpo in pustimo, da vzhajajo do dvojne velikosti. Nato jih pečemo na sredinski reži pečice pri 200  ̊C približno 25 minut. Pica: Testo razvlečemo po pekaču, ki ga pred tem namažemo z oljem. Pokrijemo ga z vlažno krpo ter pustimo vzhajati približno 40 minut. Nato ga po želji obložimo s paradižnikom, mocarelo itd. in pečemo pri 220  ̊ C pribl. 35–40 minut na sredinski reži pečice.  

Hraniti v suhem in hladnem prostoru.

Neto količina:
1000 g

Proizvajalec:
Proizvedeno v Avstriji za: Dr. Schär AG / SPA, Winkelau 9, 39014 Burgstall / Postal (BZ), Italija

Ocenite izdelek:
BREZGLUTENSKA MOKA ZA PEKO KRUHA – MEŠANICA B (BREAD-MIX)

*Miško povlecite čez ikonce in kliknite.



Spletna trgovina WebyShop :: http://www.webyshop.com
www.webyshop.com